Рецензії на книги Ганни Герман

1. Рецензії на книги Ганни Герман
  2. Рецензії на книги Ганни Герман
  3. Рецензії на книги Ганни Герман

Рецензії на книги Ганни Герман

Хочеться почати так: "... Не бійся, мені не страшно піти! ... Любов довготерпить, любов милосердствує. Любов не заздрить, не величається, не надимається, усе зносить, вірить, на все сподівається всього, усе терпить! ... ".

Анна Герман - польське диво з ангельським голосом! «Білий ангел» з божественним голосом!
14 лютого 1936 року в радянському Ургенче народилася Анна, яку потім назвуть "білим ангелом польської пісні". Народилася для кохання: любити і бути коханою. "Один раз в рік сади цвітуть", "Ми довге відлуння одне одного", "Надія" - ці незабутні пісні Анна Герман назавжди залишить в історії.
Не скажу, що моє дитинство супроводжувалося піснями у виконанні Анни Герман. Але моя мама дуже любила її слухати періодично, за часів ностальгії про її минуле, про дитинство і молодість, про любов і так далі. Я знала пісні Анни, і її голос ніколи не залишав мене байдужим. Особливо мені подобалася пісня «Спи, мій горобчик». Дуже раджу скачати пісню всім, у кого є маленькі дітки. Прекрасна колискова.
Повинна сказати, що всі пісні Анни Герман хороші! Та й як можна залишатися байдужим до такого ангельському голосу!
І я була підкована в знаннях про її життя, і тих випробуваннях, які довелося пережити цій легендарній жінці.
З Збишека познайомилися в 60-м. Одружилися тільки в 72-му. Він боявся, що Анна його розлюбить, проте в житті Анни був тільки один чоловік: її Збишек. Той, який вчив її ходити після страшної катастрофи.На концертах він дарував їй оберемками червоні троянди, які вона дуже любила.
У 1967 році в Італії, де у Анни був контракт, вона потрапляє в страшну автомобільну катастрофу. Водій співачки заснув за кермом, машина злетіла в кювет. У співачки складні переломи хребта, обох ніг, лівої руки, струс мозку. 14 днів без свідомості, потім важкі операції. Після довгих місяців неможливості ходити Збігнєв став возити Анну в парк вночі, щоб вчити заново ходити свою кохану. А після і зробив їй пропозицію. Анна намагалася не сумувати. Адже це її девіз: посміхатися, коли погано.
У листопаді 1975 року майже в сорок років Анна народила сина, якого назвали так само як і чоловіка - Збігнєв (Збишек). Лікарі забороняли співачці вагітніти і народжувати, говорили, що і вік великий, і наслідки можуть бути. Але вони так чекали. Ці двоє заслужили свого продовження. У шість років Збишек-молодший знав, що мами більше ніколи не буде поруч.
На початку 80-х у Анни Герман виявили рак. За два місяці до своєї смерті Анна писала: "Я щаслива. Я прийняла хрещення. Я прийняла віру своєї бабусі". Анну похрестили будинку. Вона померла в серпні 1982 року. На варшавському кладовищі є чорне надгробок, де викарбувані слова з 22 псалома "Господь - то мій Пастир" .. Могила і до цього дня потопає в квітах.
Ганні дуже багато довелося пережити: спецслужби (КДБ), смерть молодшого брата, розстріл улюбленого батька, незбагненний шлях до слави, страшна аварія, ще один шанс життя, знову сцена і народження довгоочікуваного сина, безмежна любов і відданість родині, роботі, близьким. Пісня "Відлуння любові" ніби була написана спеціально для них. На жаль, у хорошої людини завжди складне життя. Сильні люди впадуть і встануть з колін. І після найстрашнішої катастрофи і тривалій нерухомості Анна встала і знову через роки вийшла на сцену. Але у Анни залишилася купа-купа невимовних слів, невиконаних пісень.
Зараз розуміння любові занадто спростилося і опошляючи. Радує, що це справжня біографія Анни Герман, що це справжня історія з життя, яка доводить, що можна залишатися собою і бути вірною своїм принципам незважаючи на час або обставини, в яких опиняєшся.
"- Зараз все співають під фонограму.
- Я не співаю".
Вона зуміла прожити таке коротке, але таке яскраве життя. Її життя - це шлях падаючої зірки.